Despre Noi

TIMPUL PREZENT

Traim paradoxul ca intr-o era a comunicarii ce poarta cel mai adesea amprenta virtualului, comunicarea in plan individual de profunzime sa esueze. Intr-un astfel de timp arta plastica pastreaza viu acel limbaj etern inscris in genomu-i propiu. Cu toate acestea, traim vremuri in care activitatea medicala cere mai mult ca oricand un tribut epuizant de timp dedicat ei, astfel incat a fugi de la masa de operatie la sevalet sau a lasa stetoscopul pentru pensula ramane un lux pe care putini si-l pot permite. Dar de multe ori devine insa imperativ sa evadam din colivia timpului prezent pentru a arunca o privire inspre timpul nostru interior care este nesfarsit.

Daca simti si tu asa, te asteptam sa-ti incepi povestea alaturi de noi.

TIMPUL TRECUT SAU PREZENTUL CONTINUU

Cenaclul a ramas ca o punte intre generatii, iar cei ce au urmat la conducerea acestuia, respectiv doctorii Ciprian Bonciocat, Constantin Bogdan , doamna doctor Suzana Bantas au reusit sa-i mentina un spirit viu, tinandu-i aproape pe toti aceia care au inceput aceasta dificila dar frumoasa terapie a sufletului.

In toti acesti ani s-au desfasurat intruniri lunare, cu discutii si prelegeri despre arta, prezentare de lucrari, precum si expozitii de primavara si toamna in sali importante precum Ateneul Roman, Sala Dalles, Palatul Sutu sau Palatul Cercului Militar National. Pe parcursul anilor, la Cenaclul “Ion Tuculescu” au tinut cursuri de istoria artei si au dat lectii de pictura artisti cunoscuti precum : E.Anitei, Nicolae Hilohi , Nicolae Iorga ,Petru Comarnescu , Gina Argintescu Amza, Ion Mihalache, C.Prut, Maria Epure. Rezervam un loc aparte maestrului Radu Ionescu care timp de peste 30 ani i-a sprijinit si sustinut cu dragoste pe medicii-artisti.

Trebuie remarcat faptul ca au fost abordate si practicate toate ramurile artelor plastice: desen, gravura, pictura, ceramica, sculptura dupa cum si colectivul s-a inbogatit cu specialitati noi, de la medici la farmacisti, asistenti medicali, psihologi sau membrii talentati si familiile acestora.
Alaturi de medicii scriitori si de cei dedicati muzicii ori artei fotografice, incercam sa dovedim ca intersectia dintre arta si medicina reprezinta un vortex unde notiunile de boala, ingrijire sau conditie umana isi sporesc intelesurile.